Palletvellen

De verpakking van een pallet is cruciaal. Je wilt immers dat je goederen intact op de plaats van bestemming aankomen. Tijdens het vervoeren én lang- en kortdurende opslag van je producten, bieden palletvellen de juiste bescherming tegen weersinvloeden, vocht, stof en vuil. De palletvellen leveren wij los in dozen of op rol gewikkeld op een kartonnen kern.

 

Verschillende functies van palletvellen

 • Topvellen/afdekvellen: bescherm de lading optimaal door de bovenzijde van de pallets af te dekken met topvellen. Vervolgens kan de lading worden omwikkeld met wikkelfolie. Hierdoor is de pallet optimaal beschermd.
 • Tussenlegvellen: palletvellen worden ook gebruikt als tussenlegvellen om het schuiven van de lading te voorkomen. De goederen kunnen ook makkelijk gestapeld worden door verschillende lagen te verstevigen met tussenlegvellen.
 • Anti-slipvellen: anti-slipvellen houden uw palletlading veilig en stabiel op de pallet. Ze dienen ook als onderlegger op de pallet om de goederen aan de onderzijde tegen vuil of vocht te beschermen.

 

Verschillende materialen palletvellen

We kunnen verschillende materialen palletvellen produceren, denk hierbij aan:

 • LDPE: Low Density Polyethylene is de standaard kwaliteit.
 • MDPE: Medium Density Polyethylene is ook kwalitatief zeer hoogwaardig, omdat er minder materiaal nodig is om dezelfde kwaliteit te behalen. Dit vertaalt zich in minder CO2-uitstoot, minder opslag en minder gebruik van grondstoffen.
 • Bio-based materiaal: dit materiaal is onmisbaar in het bedrijfsleven als duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen belangrijk is binnen uw organisatie.
 • PIR-materiaal (Post Industrial Recycled): dit is gerecycled materiaal wat wij van ons eigen afvalmateriaal gebruiken. Hierbij kunt u denken aan een instelrol of overgang van dikte of breedte.
 • PCR-materiaal, oftewel Post-Consumer Recycled plastic: dit is gerecycled materiaal wat al bij de consument is geweest en daarna is ingezameld, gesorteerd en schoongemaakt om vervolgens te worden verwerkt in palletvellen.

 

Welke formaten palletvellen kunt u bestellen?

AVI-Volendam kan palletvellen in elk formaat aanbieden: Europallets, blokpallets, maar ook volledig op maat. Zo kunnen wij produceren (op maat) binnen de range van maximaal 5 meter lang en 1.80 meter breed. In deze range kunnen wij palletvellen aanbieden in diktes vanaf 20 micron tot elke dikte die is gewenst.

 

Bedrukking & kleuren

Bij AVI kunt u zowel bedrukt als onbedrukt palletvellen bestellen. Wij kunnen vanaf één kleur tot full colour bedrukken met uw bedrukking of logo naar keuze. Ook zijn de palletvellen zelf in verschillende kleuren te bestellen, hiervoor hebben we een groot sortiment met allemaal standaardkleuren. Benieuwd welke kleuren palletvellen we allemaal kunnen produceren? Neem dan contact met ons op!

 

Bestellen bedrukte en/of onbedrukte palletvellen

op maat

Bij ons bent u aan het juiste adres voor het bestellen van bedrukte en/of onbedrukte vellen. Wij leveren in heel Nederland, maar wij leveren ook regelmatig in andere landen in Europa; zoals Duitsland of België. Hierbij kunt u rekening houden met de volgende bestelspecificaties:

 • Geschatte levertijd onbedrukte palletvellen: 4 tot 5 weken.
 • Geschatte levertijd bedrukte palletvellen: 5 tot 6 weken.
 • Zowel onbedrukt als bedrukt is de minimale afname (MOQ) een halve pallet (circa 250 kg).

 

Actuele voorraadlijst

Naast onze op maat gemaakte producten, hebben we ook een breed scala aan voorraadartikelen beschikbaar. Deze voorraadproducten zijn direct leverbaar en kunnen u helpen om snel aan uw verpakkingsbehoeften te voldoen. Bekijk hier onze actuele voorraadlijst.

 

Uw partner in bedrukt en onbedrukt plastic verpakkingsmateriaal

Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij gemakkelijk en snel met u kunnen schakelen. Graag ontwikkelen wij samen met u de allerbeste verpakking voor uw product. Er is voor ieder product een geschikte verpakkingsoplossing te ontwikkelen. Bij ons gaat het om het totaalplaatje. Wij zetten net dat stapje extra en denken graag met u mee!

 

Vraag hier uw offerte aan