Krimpfolie

Krimpfolie is een speciale plastic film/folie om producten in te krimpen. Door verhitting krimpt de folie strak om producten heen. Dit kan voor zowel individuele producten als om meerdere producten netjes bij elkaar te verpakken. De krimpfolie wordt om het te verpakken product gevouwen en wordt zowel handmatig gekrompen via een hitte- of krimppistool, als automatisch door middel van een krimptunnel.

Naast de standaard krimpfolie kunnen wij de folie ook voorzien van microperforatie. Dit zijn kleine naaldgaatjes waardoor de lucht in het pakketje tijdens het krimpen makkelijk kan ontsnappen. Daardoor komt het product netjes strak in de folie te zitten. Onze krimpfolies zijn zowel bedrukt als onbedrukt op maat te bestellen. Onze folie onderscheidt zich o.a. door een hoge helderheid.

 

Toepassingen Krimpfolie

Krimpfolie is een perfecte keuze voor het verpakken van verschillende producten én pallets. Denk bijvoorbeeld aan trays met fles en potjes, voedingsproducten, boeken, gereedschappen en nog veel meer.

 

Verschillende materialen krimpfolie

Bij AVI Volendam hebben we verschillende materialen voor onze krimpfolies:

  • Normale krimpfolie; deze folie is dun en daarom helder en doorzichtig.
  • COEX folie; dit is een meerlaagse folie binnen ons assortiment, die steeds meer wordt toegepast om met name de dikte te verminderen met behoud van dezelfde eigenschappen.
  • PIR-materiaal; dit is gerecycled materiaal waarvoor wij van eigen afvalmateriaal gebruiken. Hierbij kun je denken aan een instelrol etc.
  • Deels PCR-materiaal, oftewel post-consumer gerecycled plastic; dit is gerecycled materiaal wat al bij de consument is geweest en vervolgens wordt verwerkt in krimpfolie. Wij kunnen tot zeker de helft van het materiaal voorzien van PCR. PCR-materiaal is overigens geen optie voor de medische- en voedingssector, omdat het dan bacterievrij dient te zijn.

 

Welke formaten krimpfolie kunt u bestellen?

Bij ons kunt u krimpfolie volledig op maat en naar wens bestellen. Bij AVI kunnen wij de folie produceren in diktes van 0,03 mm tot en met 0,35 mm. Dit kan in de breedte van 7,2 cm tot 4 meter.

 

Bedrukking krimpfolie

Bij AVI Volendam kunt u zowel bedrukt als onbedrukte krimpfolie bestellen. Wij kunnen vanaf één kleur tot full colour bedrukken. Met een rasterdruk kunnen we bijvoorbeeld zelfs mooie afbeeldingen of logo’s op de folie bedrukken.

 

Bestellen bedrukte en/of onbedrukte krimpfolie op maat

Bij ons bent u aan het juiste adres voor het bestellen van bedrukt en/of onbedrukt krimpfolie. Wij leveren in heel Nederland, maar ook leveren wij regelmatig in andere landen in Europa; zoals Duitsland of België. Hierbij kunt u rekening houden met de volgende bestelspecificaties:

  • Geschatte levertijd onbedrukte folie: 5 tot 6 weken.
  • Geschatte levertijd bedrukte folie: 7 tot 8 weken.
  • Zowel onbedrukt als bedrukt is de minimale afname (MOQ) een halve pallet (circa 250 kg/ 25.000 stuks).

 

Actuele voorraadlijst

Naast onze op maat gemaakte producten, hebben we ook een breed scala aan voorraadartikelen beschikbaar. Deze voorraadproducten zijn direct leverbaar en kunnen u helpen om snel aan uw verpakkingsbehoeften te voldoen. Bekijk hier onze actuele voorraadlijst.

 

Uw partner in bedrukt en onbedrukt plastic verpakkingsmateriaal

Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij gemakkelijk en snel met u kunnen schakelen. Graag ontwikkelen wij samen met u de allerbeste verpakking voor uw product. Er is voor ieder product een geschikte verpakkingsoplossing te ontwikkelen. Bij ons gaat het om het totaalplaatje. Wij zetten net dat stapje extra en denken graag met u mee!

 

Vraag hier uw offerte aan