Waar moet ik op letten bij de aanschaf van mijn webshopzakken?

Met logo, in kleur, hersluitbaar, verschillende materialen en formaten, met uitgestanst handvat: er is van alles mogelijk op het gebied van webshopzakken. Maar wat zijn nou de beste webshopzakken voor uw business? En waar moet u allemaal op letten als u ze gaat aanschaffen? We leggen het allemaal uit in dit artikel. Heeft u na het lezen toch nog vragen, neem dan gerust contact op.

 

Webshopzakken AVI Volendam

Wat zijn webshopzakken en welke voordelen hebben ze?

Webshopzakken zijn speciaal ontworpen voor de verzending van producten die via een webshop worden besteld. Naast webshops worden dit soort zakken ook gebruikt door verzendbedrijven.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van webshopzakken:

1. De zakken zijn stevig en bestand tegen schokken, stoten, scheuren en vocht, waardoor producten gegarandeerd veilig aankomen bij de klant.

2. Daarnaast kunnen ze niet worden geopend zonder zichtbare schade aan de zak te veroorzaken, wat voorkomt dat er tijdens het transport iets uit kan worden gehaald.

3. Door het lichte gewicht zijn de verzendkosten lager.

4. U kunt de zakken gemakkelijk sluiten met een plakstrip, wat het verzendproces versnelt.

5. Zakken met een dubbele kleefstrip zijn geschikt voor retourzendingen: uw klant kan gewoon de tweede strip dichtplakken en de zak retourneren. Dit scheelt de klant gedoe én het is beter voor het milieu.

6. Webshopzakken zijn vaak bedrukt met de naam en het logo van de webshop, waardoor het een goed reclame-instrument is.

7. Door te kiezen voor een bepaalde kleur, kunt u de juiste uitstraling creëren of emotie opwekken.

8. De zakken zijn vaak gemaakt van recyclebare materialen, wat de footprint van de verzending reduceert.

Welk verschil maak ik met het design van mijn webshopzakken?

Bij AVI Volendam kunt u uw verzendmaterialen personaliseren door ze te bedrukken met uw bedrijfsnaam, logo of slogan dan wel een andere vorm van promotie. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het bedrukken van webshopzakken, waarover we u graag uitgebreid adviseren.

De bedrukking kan van één kleur tot fullcolour zijn. We kunnen op bijna het gehele oppervlak van de zak printen: op zowel de voor- als achterkant en tot een halve centimeter van de zijkant. Het ontwerp van de webshopzakken is dus af te stemmen op de gewenste look-en-feel van uw merk. Zo versterkt u uw merk en onderscheidt u zich ten opzichte van uw concurrenten. 

Kan ik mijn zakken in verschillende kleuren bestellen?

Dat is zeker mogelijk. Wij kunnen webshopzakken in diverse kleuren leveren. Standaardzakken zijn wit aan de buitenkant en zwart van binnen. Omdat niemand kan zien wat erin zit, worden de privacy van uw klanten én de veiligheid van uw producten gegarandeerd. Webshopzakken met een andere kleur buitenkant laten uw product bijvoorbeeld opvallen of aansluiten bij een bepaald thema. Denk aan rode verzendenveloppen rondom Valentijnsdag. 

Voor welke andere functionaliteiten kan ik kiezen?

Allereerst is het belangrijk om na te denken over de kleefstrips. Permanente kleefstrips zorgen ervoor dat de enveloppen goed gesloten blijven: ze zijn alleen open te scheuren. Hersluitbare kleefstrips zijn juist meerdere keren te openen en sluiten. Voor verzending is dit overigens niet handig, u wilt immers voorkomen dat de zak tijdens het verzendproces open kan worden gemaakt. 

Ook kan AVI Volendam verzendenveloppen met dubbele (permanente) kleefstrips leveren. Deze zakken zijn speciaal ontworpen voor retourzendingen: uw klant kan de envelop weer dichtplakken met de tweede kleefstrip als het product niet bevalt. Dit scheelt uw klant gedoe en bovendien wordt het materiaal op deze manier hergebruikt.

Zogeheten headerbags hebben een ophanggaatje zodat u de zak aan een rek kunt hangen. AVI Volendam verkoopt bovendien zakken met uitgestanst handvat. Beide toepassingen zijn vooral interessant voor bedrijven met fysieke winkels, maar we hebben in ons klantenbestand ook webshops die headerbags of zakken met uitgestanst handvat bestellen.

Welk materiaal is het geschiktst voor mijn webshopzakken?

Webshopzakken leveren wij in de volgende materialen: low density polyethyleen (LDPE) en medium density polyethyleen (MDPE). LDPE is een glanzend materiaal. MDPE is juist wat matter van uitstraling. De meeste webshops prefereren glanzende webshopzakken, waarbij LDPE de absolute boventoon voert. Voor coex zwart-witte zakken is dit ook de standaard in de markt.

webshopzakken of mailing bags AVI Volendam

Heb ik coex verzendzakken nodig?

Alle zwart-witte verzendzakken die AVI Volendam levert zijn coex (gewone verzendzakken kunnen ook van eenlaags materiaal gemaakt zijn). Coex wil zeggen dat de zakken zijn geproduceerd op basis van coëxtrusie. Dit betekent dat er meerdere lagen materiaal worden samengevoegd, waardoor de zakken beter bescherming bieden tegen licht, lucht en vocht. Coex zakken zijn dus ideaal voor verzending.

Wat kosten de verschillende materialen?

De prijzen van materialen zijn sterk variabel en onder meer afhankelijk van de olieprijs en de beschikbaarheid. Verder geldt vanzelfsprekend dat de dikte van het materiaal en het al of niet bedrukken van de webshopbags invloed hebben op de prijs. Wilt u precies weten wat uw webshopzakken gaan kosten? Neem dan contact met ons op.

Zijn er ook gerecyclede materialen beschikbaar?

Zeker, wij leveren webshopzakken met gerecycled plastic. In de zwart-witzakken van LDPE die wij op voorraad hebben, is bijvoorbeeld gerecycled materiaal verwerkt. Daarbij gaat het zowel om materiaal dat is gemaakt uit industrieel afval (post industrial recycled, oftewel PIR) als om materiaal dat is vervaardigd uit afval van consumenten (post consumer recycled, oftewel PCR). 

Welk formaat verzendzak heb ik nodig?

AVI Volendam kan verzendzakken in veel verschillende formaten leveren. Twijfelt u over het beste formaat mailingbag voor uw product? Schroom dan niet om bij ons aan te kloppen voor advies. De volgende elf formaten zwart-witzakken hebben we standaard op voorraad. 

Met een permanente kleefstrip

 1. 14 x 18 / 4 cm klep dikte 0,07 mm
 2. 24 x 32,5 / 5 cm klep dikte 0,07 mm
 3. 32 x 42 / 5 cm klep dikte 0,07 mm
 4. 55 x 77 / 5 cm klep dikte 0,07 mm
 5. 17 x 25 / 5 cm klep dikte 0,06 mm
 6. 35 x 47 / 5 cm klep dikte 0,06 mm
 7. 40 x 50 / 5 cm klep dikte 0,06 mm

Met dubbele permanente kleefstrippen en afscheurperforatie

 1. 33 x 43 / 7 cm klep dikte 0,07 mm
 2. 40 x 50 / 7 cm klep dikte 0,07 mm
 3. 45 x 57 / 7 cm klep dikte 0,07 mm
 4. 62 x 46 / 7 cm klep dikte 0,07 mm

Voor bestellingen uit voorraad geldt een minimum bestelbedrag van 500 euro. Zit het door u gewenste formaat er niet bij? In de regel kunnen we custom made webshopzakken produceren vanaf volumes van 5.000 stuks.

Webshopzakken-machine
Het productieproces van onze webshopzakken.

Hoe dik moet de webshopzak zijn om producten veilig te versturen?

De minimale dikte van een webshopzak hangt af van het type product dat u verstuurt. Voor breekbare producten of producten met hoge waarde raden we webshopzakken met een grotere dikte aan. Voor minder kwetsbare producten, zoals kleding of boeken, kunt u wat dunnere webshopzakken gebruiken.

Er zijn geen vuistregels voor de minimale dikte. Wel geldt 60 micrometer/micron als een soort algemene ondergrens. Vooral zakken van 60 en 70 micron (oftewel 0,06 mm en 0,07 mm) worden veel gebruikt.

Wij geven graag advies

Ieder bedrijf is anders en elk product stelt z’n eigen eisen aan verzending. Dankzij onze decennialange ervaring in combinatie met onze succesvolle aanpak van inventariseren, analyseren, adviseren, optimaliseren en consolideren bent u zeker dat u altijd de beste verpakking voor uw webshopproducten krijgt, ook wat betreft uitstraling. AVI Volendam zet altijd nét dat stapje extra door van a tot z met u mee te denken. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan als u wilt weten wat we voor u kunnen betekenen.