Hoe wordt buisfolie geproduceerd?

AVI fabriceert plastic buisfolie en halfbuis voor vele toepassingen op maat. AVI weet hoe belangrijk een continu en zorgeloos verpakkingsproces is. Daarom is ons bedrijfsbureau dagelijks bezig de kwaliteit van onze kunststof buisfolie producten te bewaken en te verbeteren. We combineren hoogwaardige machines met deskundige technici voor een vloeiend en betrouwbaar productieproces van buisfolie. De rollen buisfolie kunnen hierna handmatig of machinaal verwerkt worden. Maar hoe wordt buisfolie eigenlijk geproduceerd?

Het produceren van buisfolie

Het granulaat wordt gemengd en verhit (1) en geëxtrudeerd door de extrusiekop (2) en vormt een dunne gelaagde buisvormige folie. Lucht wordt ingeblazen door een gat in het midden van de kop waardoor het granulaat wordt geperst. De cilindervormige folie beweegt vervolgens naar boven terwijl deze continu wordt gekoeld door lucht. De wanddikte van de buisfolie wordt ook gemeten (4) en deze informatie wordt teruggevoerd naar de extruder waar indien nodig volledig automatisch en proces gestuurd aanpassingen plaatsvinden. Als de buisfolie voldoende is afgekoeld, gaat deze door twee naar elkaar gerichte rollerbanen (5), waar de cilindervormige buisfolie wordt verwerkt tot een vlakke folie. De folie wordt vervolgens verder gekoeld en door een systeem van luchtgekoelde en pneumatisch bediende transport en reductierollen (6) naar beneden geleid. De volledig vlakke folie is nu klaar voor gebruik of wordt aan beide zijden afgesneden, waardoor er twee folies zijn. Uiteindelijk worden de folies opgerold aan het einde van de productielijn (7).

  1. Extruder
  2. Extrusiekop plus koeling
  3. Blaasgeleider
  4. Dikte profielmeter
  5. Klemeenheid
  6. Oscillerende walsen
  7. Wikkelaar

Deze productiemethode heeft verschillende belangrijke voordelen:

  • Tijdens het blazen in het productieproces wordt de film in twee richtingen uitgerekt en verkrijgt zo zijn sterkte.
  • De breedte en dikte van de film kunnen nauwkeurig worden gedefinieerd door de nauwkeurige regeling aan de uitvoer van de extruder, de afmetingen van de luchtbel en de reductiesnelheid.
  • Mogelijkheid van bi-axiale oriëntatie van de film of folie. Dit biedt een verhoogde kwaliteit van de mechanische eigenschappen, vooral de puntbelasting.

Wij geven graag advies

Bent u op zoek naar buisfolie als verpakkingsoplossing voor uw organisatie? AVI Volendam zet altijd nét dat stapje extra door van a tot z met u mee te denken. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als u wilt weten wat we voor u kunnen betekenen.